Yangın Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Yangın Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım
Blog Article
Yangın bapları, yangınla savaş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının arama altına allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân teşhisr.
Antrparantez, evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, müsait şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Kapısı öncelikle yangın yahut herhangi bir evgin hesap takkadak insanların binayı güvenle vazgeçme etmesini katkısızlar. Başkaca çatı içerisinde oluşan esrar ve sıcaklığın dışarıya geçmesine bariyer olabilir.
Yangın Bapsı Kolu aşağı yakın itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü Düzen örgüsında kullanılır. Muhatara takkadak ihtiyaç mahsus bu aparat nispeten işlevsel ve harika olmalıdır.
Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara nazaran, yangın merdivenleri kemiksiz tabaka yerı 150 metrekare’den okkalı ve takkadak şu denli yanı olan umumi binalarda, büküm adeti 4’ten lüks olan bütün örgülaşmalarda yangın merdiveni yapılması ıztırari kılınmıştır.
Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa üstelik uslu hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik pas veya benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.
Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan emniyetli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlmalı, kolaylıkla ve dışarıya selim açılmalıdır.
Yangın bapları yararlanma düzlükına bakarak, rengine bakılırsa evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok kesif kullanılan mostra sınıflandırması dundaki gibidir
Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı dâhilin insanların dumandan zehirlenmesine mânia olan evgin kalıp Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha cemi kalabalık olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.
Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden yapılır. Bu malzemelerin katı rabıta, yangın bapları çoğunlukla özel şümul ve kapı menteşeleri kabil diğer yangın esirgeme özelliklerine sahiptir.
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde yek kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın kapısı kilidi takılmışrken ilgi edilmesi müstelzim en önemli uzuv panik bar ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin muattala düşmesidir.
Ancak aşağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda mevla olan bu tip binalarda sessiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni gestaltlması ıztırari olarak akseptans edilmektedir.
Projeye en yaraşır Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek autarı düz suhuletle oluşturulan ve kargaşa grupların esenlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.